KRAMPOUZ KRA-ATE1 Čistící a zahořovací t

Kód: 62145
1 299 Kč / ks
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024

pro všechny palačinkovače KRAMPOUZ

Detailní informace

Detailní popis produktu

    • Tento čistící tampon ATE1 nové generace umožňuje údržbu všech modelů palačinkovačů Krampouz
    • Zahořování drážkované litinové plotny palačinkovače
    • Promaštění povrchu plotny před pečením palačinek   
    • Čištění plotny, odstranění drobků po upečení palačinky

      Balení obsahuje :
    • 3ks čistících utěrek, které se připevňují k nerezové základně jednoduchým otočením uzamčením v rukojeti.
    • Certifikovaný výrobek pro kontakt s potravinami.
    • Rozměry mm (ŠxHxV) 120x90x70
      Váha (kg) 0.34
      Materiál Plast / Nerez 
    • Certifikovaný výrobek pro kontakt s potravinami.

 

ČISTÍCÍ TAMPONY ATG -Návod k použití Čistící tampon se užívá na čištění, odstranění přebytečného tuku z plotny. Je vybaven dvouvrstvou plstěnou tkaninou (tamponem) , která může vydržet několik týdnů nebo až několik měsíců (podle použití). Náhradní plstěné tampony lze zakoupit v balení po 10 ks (kulaté ATG2) a nebo po 6 ks (oválné ATG9). Kulatý model ATG1 má na rozdíl od hranatého modelu kovovou obruč, která drží plstěný tampon I po několika letech. POKYNY - Před prvním pečením doporučujeme na plotnu rozetřít olej v množství cca kávové lžičky. Naneste trochu oleje přesně na čistící tampon a důkladně rozetřete po plotně. - Můžete to udělat mezi každým pečením a přidat olej pokud je to potřeba. PRAKTICKÁ RADA - Nikdy nenechávejte čistící tampon na plotně !!! - Tkanina se může znečistit, vyčistěte ji špachtlí nebo nožem. - Tkanina je oboustranná, můžete ji použít z obou stran. - Tkanina je zafixovaná uvnitř vycpávky. Je jednoduché ji vyndat prsty nebo kovovým předmětem. ZAHOŘOVÁNÍ PLOTNY Tento úkon (trvá 1,5 až 2 hodiny) je nezbytný v případě, že jsou plotny nové. Provádí se za účelem snazšího odebírání palačinek a pro potlačení tvorby bublin v těstě po nalití na plotnu. 1 > Zastrčte síťový kabel do zásuvky. 2 > Zapněte plotnu. 3 > Otočením knoflíku na 280 °C plotnu zahřejte. Jakmile červená kontrolka zhasne, dosáhla plotna požadované teploty. Po dobu zahořování plotny nechte plotnu zahřátou na tuto teplotu. 4 > Nalijte do středu plotny ¾ polévkové lžíce slunečnicového oleje na smažení. Použitím zahořovacího tamponu ATG1 nebo ATG8 rovnoměrně rozetřete olej po povrchu rozpálené plotny, tak aby nikde nebyla žádná loužička. Takto rozprostřený olej nechte smažit 5 až 10 minut, dokud nezískáte perfektně suchou plotnu s hnědým odstínem. 5 > Opakujte 12× úkony z bodu 4. S každým opakováním snižte dávku nového oleje, ale dbejte na to, aby se každá dávka oleje smažila 5 až 10 minut. Pro zahořování použijte stolní olej na smažení bez dalších přísad, ideálně kvalitní slunečnicový. Řádně zahořená plotna má kaštanovou barvu (tmavě hnědá) a leskne se jako nalakovaná. Těsto se na dobře zahořený povrch nepřilepí ! Po zahoření na plotnu kápněte na více místech několik kapiček těsta a vyzkoušejte zda se k plotně nepřilepí. Tím si zkontrolujete správně zahořený povrch plotny. POTŘEBNÉ VYBAVENÍ Pokud ji už nemáte, zde je seznam doporučené výbavy pro přípravu dobrých palačinek: Hrabičky o velikosti 18 až 20 centimetrů k rozetření těsta Dřevěná nebo nerezová špachtle k sejmutí palačinky Čistící tampon ATG k zahořování a čištění plotýnky Trochu oleje k namaštění plotýnek Nádobu na 6 až 10 litrů těsta, nejlépe polypropylenovou gastronádobu s těsnícím víčkem Naběračku průměru 8-10 cm, podle toho jak silnou palačinku chcete. RECEPTY POHANKOVÉ GALETY Suroviny: 500 g pohankové mouky, 1 litr plnotučného nebo polotučného mléka, sůl podle vaší chuti. Nalijte do mouky trochu mléka a míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hutné, elastické těsto, které několik minut hněťte. Potom za stálého míchání postupně přidejte zbytek mléka. Jestliže chcete řidší resp. hutnější těsto, přidejte více resp. méně mléka. Můžete přidat i trochu másla nebo vaječný žloutek. Použijete-li vodu, bude těsto z pohankové mouky stravitelnější a zvýrazní se jeho chuť. Pokud na každých 500 g pohankové mouky přidáte jednu polévkovou lžíci pšeničné mouky, budou se palačinky lépe připravovat. PŠENIČNÉ PALAČINKY Suroviny: 500 g mouky, polévková lžíce pohankové mouky, špetka soli, 250 g cukru krystal, 15 g vanilkového cukru (nebo čajovou lžičku vanilkové esence), 3 vejce, 50 g másla, 1 litr plnotučného nebo polotučného mléka. Udělejte do mouky důlek – přidejte cukr, sůl, vanilkový cukr a vejce. Přidejte trochu mléka a zpracujte, až získáte hutné hladké těsto. Přidejte rozpuštěné máslo a zamíchejte. Postupně dolijte zbytek mléka a bez šlehání míchejte až získáte krémové těsto. Těsto můžete nechat přibližně hodinu odstát nebo ho můžete ihned použít k přípravě palačinek. Aby nebyly palačinky tuhé, smažte je rychle při vysoké teplotě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Palačinkovače
Záruka: 2 roky

Zahořování palačinkovačů KRAMPOUZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: