KRAMPOUZ KRA-CTRO4AA Palačinkovač elektrický 3,6 kW/230
Kód: 92520Související produkty
Detailní popis produktu
- Pro nejnáročnější provozovny s celodenním provozem s neomezenou kapacitou palačinek
- Tato řada umožňuje neomezenou kapacitu palačinek za den
- Silná litina dlouho udržuje nakumulované teplo, čímž spoří energii
- Modelová řada CEBIA má nejnižší energetickou náročnost při celodenním provozu
- Masivní 3 cm silná zapuštěná LITINOVÁ plotna s jemným drážkováním pro snadné zahoření
- 3 topné kabely zajišťují vynikající rozložení tepla v celém průměru silné litinové plotny bez výkyvů teplot
- Plynulá regulace teploty mechanickým termostatem (50 až 300°C)
- Tento kulatý model plotny možno zabudovat do pracovní desky
- Plotna má po obvodu obrubu z nerezové oceli, která chrání zařízení před zatékáním těsta
- Kulatý kryt z nerez oceli 304, 3 plastové válcové nohy
- Podsvícený síťový vypínač zapnuto / vypnuto, světelná kontrolka pro indikaci nahřátí plotny
- Jednofázové napájení pro zásuvku 230 V / 16 A
- Extrémně výkonné elektrické plotny od evropského specializovaného výrobce Krampouz
- Velmi dobrý poměr kvalita / cena / výkon / spotřeba energie
- Doporučujeme chladící gastro nádoby CoolCheck nebo Coldmaster pro uchování těsta, brusný kámen, čistící tampon
PŘEDNOSTI ELEKTRICKÝCH PLOTEN KRAMPOUZ ŘADY KOMFORT
Stejnoměrná teplota po celém povrchu topné plochy: | |
|
|
Konstantní teplota během použití: | |
|
|
Tepelná izolace: | |
|
PARAMETRY
Rozměry mm (ŠxHxV) | 400 x 400 x 181 |
Příkon elektrický (kW) | 3,6 |
Napětí | 230 V |
Váha (kg) | 18 |
Modelová řada | Komfort |
Typ | Elektrický |
Použití | Vnitřní prostory / Venkovní prostory |
Zabudování do desky: | Ano |
Provozní teplota (°C) | 0 - 300°C |
Termostat | Mechanický |
Síla plotny | 3 cm |
Regulace teploty | 50 - 300 °C |
Průměr plotny | 40 cm |
Materiál plotny | Litina s drážkováním |
Uchycení plotny | Zapuštěná |
Síťový vypínač | Ne |
Topná tělesa | 3 topná tělesa zajišťující rovnoměrné rozložení tepla |
Doporučené použití | Intenzivní |
Záruční doba | 1 rok |
Tvar rámu | Kulatý |
Materiál rámu | Nerezová ocel |
KRAMPOUZ
Příběh začíná v roce 1949 v srdci francouzské Bretaně.Do té doby se ve Francii palačinky vyráběli na litinové plotně umístěné nad ohništěm.V roce 1949 byla založena rodinná firma Krampouz a začala vyrábět elektrické a plynové stolní plotny na výrobu palačinek (crepes a gallet). Počínaje rokem 1966 začal Krampouz své výrobky exportovat do zahraničí.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BRUSNÝ KÁMEN – APA1 PRO PALAČINKOVÉ LITINOVÉ PLOTNY A GRILY Pokyny pro použití Plotny je potřeba udržovat hladké, čehož se dosahuje občasným seškrábáním jejich povrchu. Pomocí tohoto kamene je možné plotny čistit rychle a bez poškození povrchu. Brusný kámen se používá v závislosti na objemu výroby palačinek - denně, jednou týdně či měsíc. Když začne být plotna znečištěná, můžete ji kamenem ZLEHKA krouživými pohyby přeleštit. Neškrábejte příliš velkou silou, jinak bude nutné znovu provést „zahoření“ plotny. Poté plotnu zbavte prachu bavlněným hadříkem a nahřejte ji na 270 °C. Poté potřete tamponem ATG plotnu postupně 3 vrstvami oleje. Pokud jste plotnu vyčistili zcela až na litinu, je potřeba provést znova zahoření celé plotny při teplotě 270 °C. Zahořování plotny doporučujeme provádět minimální 90-120 minut. Uvedené úkony doporučujeme provádět při postupném chladnutí plotny – ještě za tepla. ČISTÍCÍ TAMPONY ATG Čistící tampon se užívá na čištění, odstranění přebytečného tuku z plotny a promaštěním olejem před použitím plotýnky. Je vybaven dvouvrstvou plstěnou tkaninou (tamponem) , která může vydržet několik týdnů nebo až několik měsíců (podle použití). Náhradní plstěné tampony lze zakoupit v balení po 10 ks (kulaté ATG2) a nebo po 6 ks (oválné ATG9). Kulatý model ATG1 má na rozdíl od hranatého modelu kovovou obruč, která drží plstěný tampon I po několika letech. POKYNY - Před prvním pečením doporučujeme na plotnu rozetřít olej v množství cca kávové lžičky. Naneste trochu oleje přesně na čistící tampon a důkladně rozetřete po plotně. - Můžete to udělat mezi každým pečením a přidat olej pokud je to potřeba. PRAKTICKÁ RADA - Nikdy nenechávejte čistící tampon na plotně !!! - Tkanina se může znečistit, vyčistěte ji špachtlí nebo nožem. - Tkanina je oboustranná, můžete ji použít z obou stran. - Tkanina je zafixovaná uvnitř vycpávky. Je jednoduché ji vyndat prsty nebo kovovým předmětem. ZAHOŘOVÁNÍ PLOTNY Tento úkon (trvá 1,5 až 2 hodiny) je nezbytný v případě, že jsou plotny nové. Provádí se za účelem snazšího odebírání palačinek a pro potlačení tvorby bublin v těstě po nalití na plotnu. 1 > Zastrčte síťový kabel do zásuvky. 2 > Zapněte plotnu. 3 > Otočením knoflíku na 280 °C plotnu zahřejte. Jakmile červená kontrolka zhasne, dosáhla plotna požadované teploty. Po dobu zahořování plotny nechte plotnu zahřátou na tuto teplotu. 4 > Nalijte do středu plotny ¾ polévkové lžíce slunečnicového oleje na smažení. Použitím zahořovacího tamponu ATG1 nebo ATG8 rovnoměrně rozetřete olej po povrchu rozpálené plotny, tak aby nikde nebyla žádná loužička. Takto rozprostřený olej nechte smažit 5 až 10 minut, dokud nezískáte perfektně suchou plotnu s hnědým odstínem. 5 > Opakujte 12× úkony z bodu 4. S každým opakováním snižte dávku nového oleje, ale dbejte na to, aby se každá dávka oleje smažila 5 až 10 minut. Pro zahořování použijte stolní olej na smažení bez dalších přísad, ideálně kvalitní slunečnicový. Řádně zahořená plotna má kaštanovou barvu (tmavě hnědá) a leskne se jako nalakovaná. Těsto se na dobře zahořený povrch nepřilepí ! Po zahoření na plotnu kápněte na více místech několik kapiček těsta a vyzkoušejte zda se k plotně nepřilepí. Tím si zkontrolujete správně zahořený povrch plotny. POTŘEBNÉ VYBAVENÍ Pokud ji už nemáte, zde je seznam doporučené výbavy pro přípravu dobrých palačinek: Hrabičky o velikosti 18 až 20 centimetrů k rozetření těsta Dřevěná nebo nerezová špachtle k sejmutí palačinky Čistící tampon ATG k zahořování a čištění plotýnky Trochu oleje k namaštění plotýnek Nádobu na 6 až 10 litrů těsta, nejlépe polypropylenovou gastronádobu s těsnícím víčkem Naběračku průměru 8-10 cm, podle toho jak silnou palačinku chcete. RECEPTY POHANKOVÉ GALETY Suroviny: 500 g pohankové mouky, 1 litr plnotučného nebo polotučného mléka, sůl podle vaší chuti. Nalijte do mouky trochu mléka a míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hutné, elastické těsto, které několik minut hněťte. Potom za stálého míchání postupně přidejte zbytek mléka. Jestliže chcete řidší resp. hutnější těsto, přidejte více resp. méně mléka. Můžete přidat i trochu másla nebo vaječný žloutek. Použijete-li vodu, bude těsto z pohankové mouky stravitelnější a zvýrazní se jeho chuť. Pokud na každých 500 g pohankové mouky přidáte jednu polévkovou lžíci pšeničné mouky, budou se palačinky lépe připravovat. PŠENIČNÉ PALAČINKY Suroviny: 500 g mouky, polévková lžíce pohankové mouky, špetka soli, 250 g cukru krystal, 15 g vanilkového cukru (nebo čajovou lžičku vanilkové esence), 3 vejce, 50 g másla, 1 litr plnotučného nebo polotučného mléka. Udělejte do mouky důlek – přidejte cukr, sůl, vanilkový cukr a vejce. Přidejte trochu mléka a zpracujte, až získáte hutné hladké těsto. Přidejte rozpuštěné máslo a zamíchejte. Postupně dolijte zbytek mléka a bez šlehání míchejte až získáte krémové těsto. Těsto můžete nechat přibližně hodinu odstát nebo ho můžete ihned použít k přípravě palačinek. Aby nebyly palačinky tuhé, smažte je rychle při vysoké teplotě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Palačinkovače |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.